Revuegezelschap Tempo, hoe het begon

Na de Tweede Wereldoorlog vond men in Wesepe dat het tijd was voor ontspanning, toneel en revue. Een aantal mensen staken de koppen bij elkaar en in november 1945 ontstond Revuegezelschap Tempo. Aanvankelijk werd er een paar keer per jaar 'drama' en 'revue’ opgevoerd, later ook blijspelen; voornamelijk plattelandskomedies. Tempo wist in al die tijd, en nu nog steeds, haar bezoekers te boeien en te vermaken met meestal 2 keer per jaar een toneeluitvoering of een revue, wat altijd resulteerde in volle zalen.

De vereniging mag zich rijk rekenen met ruim 45 actieve leden, variërend van jong tot oud, die zich op verschillende terreinen verdienstelijk maken. Naast de 'reguliere' toneeluitvoeringen, jeugdtoneel en revue's zijn optredens bij Zomerfeesten Wesepe, Nazomerfestival Olst -Wijhe of het Openluchtspektakel onderdelen van Tempo waarmee we steeds weer succes hebben. Deze willen we in de toekomst dan ook zeker blijven ontplooien.

Kortom: ondanks onze respectabele leeftijd als vereniging zijn we nog lang niet ‘uitgespeeld’ en we hopen nog vele jaren ons publiek te mogen vermaken!